Arts of fysiotherapeut?

Deze informatie is met name voor therapeuten artsen die geïnteresseerd zijn in de werking en achtergrond van EPTE®.

Chronische Achillespees ontsteking? SAPS klachten die maar niet willen herstellen? Die tenniselleboog (CTE tendinopathie) die we met rust zouden moeten laten en die na 2 jaar wel over zou (moeten) zijn? Hielspoor of Fasciïtis Plantaris en shockwave, zooltjes, speciale kousen, fricties en “wat al niet meer” wil maar niet aanslaan? Zo’n zeurende kniepeesontsteking die je patiënt telkens weer van het sporten afhoudt?

Echogeleide Percutane Therapeutische Electrolyse is de nieuwste behandeltechniek. Uiteraard evidence-based met erg hoge patiënt tevredenheid scores.

We leren jou (fysio- of podotherapeut, podoloog, chiropractor, osteopaat, Physician  Assistant of arts) hoe je deze nieuwe techniek veilig en adequaat kunt inzetten in je praktijk. We leren je hoe je bovenstaande pathologie kunt herkennen in onze basiscursus. We leren je om op de juiste manier je indicatiestelling te realiseren. We vertellen je de mogelijke alternatieven en beperkingen daarvan. Je leert de contra-indicaties bepalen. En het meest belangrijke: we leren je met ervaren docenten om veilig en goed, onder echogeleiding, de electrolyse in de bovengenoemde peestructuren uit te voeren. En om een optimaal genezing- en revalidatieproces te coachen en begeleiden, leren we je volgens de nieuwste inzichten een geprotocolleerd isometrisch/excentrisch en inertie vliegwiel oefenprogramma bepalen en uitvoeren. Uiteraard volgens de meest recente (Australische) inzichten van Cook, Purdam en Malliaras. Maar we verrassen je ook graag met nieuwe iniatieven. Dit alles in een open en interactieve setting. We dagen graag uit, maar we worden ook graag uitgedaagd.

De Percutane Electrolyse met de sinds 2015 in Nederland geïntroduceerde EPTE® is nu voor alle medici en paramedici n Nederland beschikbaar. Maar slechts na het volgen van onze internationaal gecertificeerde basiscursus EPTE® Percutane Electrolyse. Om een veilige en correct toegepaste EPTE® techniek te waarborgen mogen alleen cursisten die minimaal de basiscursus bij ons gevolgd hebben, na overleggen van hun certificaat, EPTE® apparatuur kopen. Hiermee borgen we de kwaliteit van de Percutane Electrolyse met de EPTE®.

Achtergrond en geschiedenis EPTE®
Percutane Electrolyse als behandeltechniek is een minimaal invasieve, innovatieve techniek. Ontwikkeld in Spanje. Inmiddels vooral daar bijna 15 jaar met succes ingezet. Maar inmiddels wereldwijd geïntrodeerd. Van Zuid-America tot in Japan. De ontwikkelaars van EPTE® (in het Spaans: Electrólisis Percutánea Terapeútica, oftewel Echogeleide Percutane Therapeutische Elektrolyse) hebben in 2014 de Europese CE goedkeuring verkregen. Dat was het moment dat EPTE® ook naar andere landen geëxporteerd en daar gedoceerd kon worden.
N.B. EPTE® is het enige Percutane Electrolyse systeem dat het officiele CE Health Certificate voor gebruik in pezen én spieren heeft. De andere alternatieve percutane electrolyse systemen (EPI® en Physio Invasiva/PNE van Enraf Nonius) hebben dat niet of slechts gedeeltelijk. En beide systemen zijn door hun tot een factor 10 hogere stroomvormen beduidend meer weefselbelasten (met locale thermische schade) en pijnlijker.

Op dit moment zijn in er wereldwijd meer dan 3000 gecertificeerde EPTE® therapeuten en -artsen  opgeleid. En is EPTE® inmiddels in Portugal, Zuid-Amerika, Italië, Scandinavië, Australië, Zwitzerland, Engeland en Ierland, Griekenland, Polen, Japan en Dubai geïntroduceerd. Sinds 2015 wordt in Nederland EPTE® door inmiddels honderden (in voorjaar 2019 >500!) gecertificeerde EPTE® therapeuten succesvol toegepast. Zie voor gecertificeerde centra in NL http://www.electrolisisterapeutica.com/en/epte-official-centers/

EPTE® is aangemerkt als vallende binnen het domein van de fysiotherapeut en dus ook arts. Dus ook declareerbaar als zodanig bij de ziektekostenverzekering. Maar niet tegen andere tarieven dan de gangbare prestatie codes. Heb je geen contracten afgesloten dan staat het je uiteraard vrij je tarief per behandeling óf per compleet traject te bepalen. Een EPTE® behandeling zelf neemt niet meer dan enkele minuten in beslag. Dus met een aangepaste agendaplanning kan je de rendabiliteit van deze interventie gedeeltelijk compenseren. En  daarmee je investeringen in hoog opleidingsnivo, duurdere apparatuur én verbruiksartikelen compenseren en laten renderen.

De EPTE® is een relatief goedkope behandelmodaliteit en daarmee voor vrijwel elke praktijksetting betaalbaar. De behandeling is pijnvrij tot hoogstens oncomfortabel. De evidentie is aantoonbaar hoger dan tot nu toe ingezette conservatieve behandeltechnieken zoals PRP, fricties, NSAID’s en cortico-injecties. Dit zullen we je onomstotelijk laten zien en bewijzen in de cursus. Je moet wel áltijd onder echogeleiding werken, maar ook dat is nu goed bereikbaar voor vrijwel alle 1e lijns praktijksettingen. EPTE® heeft speciale draadloos draagbare echoapparatuur geïntroduceerd met een niet te evenaren prijs/kwaliteits ratio.