Wat is EPTE®

Chronische Achillespees ontsteking? Subacromionaal impingement die maar niet wil herstellen? Die tenniselleboog die we met rust zouden moeten laten en die na 2 jaar wel over zou (moeten) zijn? Hielspoor of Fasciïtis Plantaris en je shockwave, zooltjes, fricties en wat al niet meer wil maar niet aanslaan? Zo’n zeurende kniepeesontsteking die je patiënt telkens weer van het sporten afhoudt?

Echogeleide Percutane Electrolyse is dé nieuwste behandeltechniek. Uiteraard evidence-based met waanzinnig hoge patiënt tevredenheid scores.

We leren jou (fysio- of podotherapeut of arts) hoe je deze nieuwe techniek veilig en adequaat kunt inzetten in je praktijk. We leren je hoe je bovenstaande pathologie kunt herkennen in onze basiscursus. We leren je om op de juiste manier je indicatiestelling te realiseren. We vertellen je de mogelijke alternatieven en beperkingen daarvan. Je leert de contra-indicaties bepalen. En het meest belangrijke: we leren je met ervaren docenten om veilig en goed, onder echogeleiding, de electrolyse in de bovengenoemde peestructuren uit te voeren. En om een optimaal genezing- en revalidatieproces te coachen en begeleiden, leren we je volgens de nieuwste inzichten een geprotocolleerd isometrisch/excentrisch oefenprogramma bepalen en uitvoeren.

De Percutane Electrolyse met de sinds 2015 in Nederland geïntroduceerde EPTE® is nu voor alle fysiotherapeuten, podotherapeuten en artsen in Nederland beschikbaar. Maar slechts na het volgen van onze internationaal gecertificeerde basiscursus Percutane Electrolyse. Om een veilige en correct toegepaste EPTE® techniek te waarborgen mogen alleen cursisten die minimaal de basiscursus bij ons gevolgd hebben, na overleggen van hun na de cursus ontvangen certificaat, EPTE® apparatuur kopen. Hiermee borgen we de kwaliteit van de Percutane Electrolyse met de EPTE®.

Maar wat houdt dat nu in, Percutane Electrolyse? EPTE® ?

Achtergrond en geschiedenis EPTE®
Percutane Electrolyse als behandeltechniek is een innovatieve techniek, ontwikkeld in Spanje. Inmiddels bijna 10 jaar met succes daar ingezet. De ontwikkelaars van EPTE® (in het Spaans: Electrólisis Percutánea Terapeútica, oftewel Echogeleide Percutane Therapeutische Elektrolyse hebben in 2014 de Europese CE goedkeuring verkregen. Dat was het moment dat EPTE® ook naar andere landen geëxporteerd en daar gedoceerd kon worden.
N.B. EPTE® is het enige Percutane Electrolyse systeem dat het officiele CE Health Certificate voor gebruik in pezen én spieren heeft.
Op dit moment zijn in Spanje meer dan 1500 Echogeleide Percutane Therapeutische elektrolyse opgeleid en wordt, as we speak, EPTE® in Portugal, Zuid-Amerika, Italië, Scandinavië, Australië, Zwitzerland, Engeland en Ierland geïntroduceerd. Sinds 2015 wordt in Nederland EPTE® door inmiddels honderden gecertificeerde EPTE® therapeuten succesvol toegepast. Zie voor gecertificeerde centra in NL http://www.electrolisisterapeutica.com/en/epte-official-centers/

EPTE® is aangemerkt als vallende binnen het domein van de fysiotherapeut. Dus ook declareerbaar bij de ziektekostenverzekering.
De EPTE® is een relatief goedkope behandelmodule en daarmee voor vrijwel elke praktijksetting betaalbaar. De behandeling is pijnvrij tot hoogstens oncomfortabel. De evidentie is aantoonbaar hoger dan tot nu toe ingezette conservatieve behandeltechnieken zoals PRP, fricties, NSAID’s en cortico-injecties.