Patiënten informatie

Auw! Mijn pees blijft maar pijn doen!

Heb je chronische peesklachten?  Last van je achillespees, tenniselleboog, hielspoor, kniepees, schouderpezen of je liesblessure? En alles al geprobeerd? En nog steeds klachten? Dan is EPTE® misschien de oplossing voor je. Een innovatieve en veilige manier om van je chronische peesproblemen af te komen. De behandeling gebeurt alleen maar door gecertificeerde en goed opgeleide EPTE® therapeuten. Die pas na het volgen van een intensieve training deze techniek mogen toepassen. EPTE® therapeuten zijn te vinden op een internationale EPTE® website. Zij werken allen op een geprotocolleerde, veilige en effectieve wijze met het EPTE® concept. De EPTE® apparatuur is het enige percutane electrolyse apparaat ter wereld dat CE gecertificeerd is voor gebruik in pezen en spieren. Alternatieve electrolyse systemen zoals Physio Invasiva (PNE) van Enraf Nonius én EPI® hebben deze certificering niet! En zijn door hun andere, veel hogere stroomvorm beduidend meer belastend voor je weefsel én uiteraard pijnlijker! Terwijl een EPTE®behandeling hoogstens als ‘oncomfortabel’ wordt ervaren. Het uiterst dunne (0,30mm) naaldje wordt onder echografische begeleiding precies op de aangedane plaats in de pijnlijke pees gebracht en dan wordt er kortdurend (minder dan 2 minuten) een hele lichte stroom toegepast. Deze micro-ampèrage stroom kan soms wel wat oncomfortabel aanvoelen maar is zelden pijnlijk te noemen en geeft toch maximaal effect. De EPTE® behandeling wordt altijd gecombineerd met een oefentherapie programma dat u ook thuis kunt of zelfs moet uitvoeren.

Dit alles noemen we het EPTE® concept. En door deze unieke aanpak zijn we in staat om in de meeste gevallen zelfs de meest hardnekkige peesproblemen te herstellen.

Wat doet zo’n EPTE® behandeling nu precies?

In zogenoemde “jip-en-janneke taal” samengevat: Met het dunne naaldje in de pees veroorzaakt de milde stroom een effect waardoor de pees weer nieuwe bindweefsel vezels gaat aanmaken. Ook al is die pees al jaren pijnlijk. Door de wetenschappelijk effectief bewezen oefenmethodiek helpen we de pees ook weer sterk “trekvast” te worden. Na een periode van ongeveer 3 maanden kan de pees de normale belasting in je dagelijks leven weer goed zonder pijnklachten. Ook geleidelijk hervatten van je sport behoort dan weer tot de mogelijkheden. Meestal zijn er 4 tot 6 behandelingen met EPTE® nodig. Aangevuld met oefentherapie sessies, maar die kunnen niet op de EPTE®behandeldag uitgevoerd worden. De pees moet eerst minimaal 48 uur na de behandeling herstellen.

Je EPTE® therapeut kan je er alles over vertellen en ook, na een intake en echografisch onderzoek, vertellen of EPTE® iets voor jou kan betekenen.

Kijk op http://www.electrolisisterapeutica.com/en/epte-official-centers/ voor een EPTE® therapeut bij jou in de buurt.

Heb je last van andere pezen? Je voetpezen, heup, aanhechting van je hamstrings of golferselleboog? Vraag dan je EPTE® therapeut of hij/zij deze aanvullende technieken inmiddels beheerst. De EPTE® therapeuten die deze technieken mogen uitvoeren hebben hier weer verder aanvullende Advanced EPTE® opleidingen voor gevolgd. Voor specifieke vragen kun je altijd ook het contactformulier op onze website invullen. We nemen dan snel contact met je op.